Demo
corner left-topcorner right-top
Beleef Zutphen tijdens de Open Monumentendagen
corner left-bottomcorner right-bottom

Monumenten | Musea | Exposities | Muziek en toneel | Rondleidingen | Kinderactiviteiten 

In 2024 is het Open Monumentenweekend op 14 en 15 september, en het Zutphense comité nodigt je van harte uit om deel te nemen door jouw monument, of een deel ervan, open te stellen voor bezoekers tijdens deze bijzondere dagen.
Laat het ons weten via info@openmonumentendagzutphen.nl

Ieder jaar heeft het Openmonumtenweekend een thema en de gemeente een thema, dit jaar zijn dat:  
Gedrukt in Zutphen
Dit jaar staat Zutphen in het teken van de rijke geschiedenis van drukkerijen en uitgeverijen. Het gedrukte woord heeft een onmiskenbare impact gehad op de ontwikkeling van de stad en haar erfgoed. We nodigen je uit om de verbinding tussen het gedrukte erfgoed en de monumenten van Zutphen te verkennen en te delen tijdens Open Monumentendag.
Routes, Netwerken en Verbindingen
In een stad doordrenkt van geschiedenis zoals Zutphen, zijn routes, netwerken en verbindingen van onschatbare waarde. Of het nu gaat om handelsroutes die de stad hebben gevormd, netwerken van ambachtslieden die hun vaardigheden hebben doorgegeven, of de verbindingen tussen monumenten die ons verleden verbinden met het heden, deze elementen vormen de ruggengraat van ons erfgoed. Laten we tijdens Open Monumentendag deze routes verkennen, netwerken ontdekken en verbindingen leggen.


 MONUMENT VAN HET JAAR 2023 

Schaapskudde De Belhamel  
sponsors
F icon.svg

Copyright ¬© 2024 Open Monumentendag Zutphen | Website door Buro Zutphen